Tilaamalla satulaasi Leather Equitationin suorittamaa työtä, hyväksyt seuraavat satulapalveluiden ehdot :

satulan toppaus

Satulapalveluiden ehdot:

Valjas- ja satulasepät ry:n jäsenenä sitoudun noudattamaan eettisiä ohjeita työssäni.
Näihin kuuluvat mm. se, että satuloita, joiden runko on viallinen, ei päästetä siinä kunnossaan takaisin käyttöön, sillä ne voivat aiheuttaa hevoselle tarpeetonta kipua tai aiheuttaa jopa vaaratilanteita, niin ihmisille, kuin hevosillekin.

Tuomalla satulasi huoltoon, hyväksyt, että mikäli satulastasi löytyy sen käytön estävä vika (esimerkiksi rungon kierous, rikkoutunut runko, runkoniitit poikki), satulaa ei suljeta siinä kunnossaan. Tällöin satulasi palautetaan sinulle avattuna (paneeliosa ja runko-osa erillään) ja tarkastuksesta veloitetaan vain 45,00€ tarkastusmaksu.

Mikäli kuitenkin haluat satulan suljettavan, esimerkiksi lasten leikkejä varten, minulla on velvollisuus tehdä satulaan näkyvä merkintä siitä, että satula on viallinen, eikä sitä saa enää käyttää hevoselle. Merkintä tehdään kolvilla polttaen satulan sisäsiipeen. Tällöin veloitetaan täysi rungontarkastuksen hinta 90,00€.

Kaiken tämän tarkoitus, on estää viallisten satuloiden joutuminen myyntiin tai käyttöön!

Satulaa ei ole vakuutettu Leather Equitationin toimesta. Toimitus matkahuollolla satulan omistajan omalla vastuulla.

satulan toppaus

Satulatöiden takuuehdot

Takuu ei kata mahdollisia toimituskuluja!

RUNGONTARKASTUS
ei takuuta
Rungontarkastuksella tarkoitetaan toimenpidettä jossa satula avataan ja sen rungon kunto tarkastetaan avaamalla myös suojanahka satulan pohjasta. Tällä toimenpiteellä havaitaan kaikki yleisimmät viat (mm. rungon kierous, katkenneet runkoniitit, katkenneet rungon osat), mutta tämäkään toimenpide ei löydä esim. rikkoutunutta takakaaren kärkeä, tms. rungon yläpuolella olevaa, harvinaisempaa vikaa, sillä istuimen osia ei pureta. 

Rungontarkastus siis kertoo satulan sen hetkisen (todistukseen merkitty päivä) tilan. Tästä syystä emme voi antaa rungontarkastukselle takuuta sen jälkeen kun satula poistuu verstaalta, sillä satulan rungon voi saada rikki esim. tiputtamalla sen. Siitä huolimatta, lähiaikoina tarkastuksessa ehjäksi todettu satula on todennäköisemmin aina turvallisempi ostaa kuin satula, jota ei ole koskaan tarkastettu. 

Tarkastus kuuluu jokaisen täys- ja osatoppauksen hintaan ja sitä suositellaan tehtäväksi myös kaikissa niissä tilanteissa, jossa satulaa joudutaan muutenkin avaamaan. Rungontarkastuksen voi tilata myös erikseen, esimerkiksi satulan ostotilanteessa. Muistathan ostotilanteessa, että satulan myyjältä pitää olla suostumus satulan tarkastamiseen.

RUNGONTARKASTUSTA EI OLE SE, ETTÄ VALJASSEPPÄ SOVITTAA TAI MUUTEN KÄSITTELEE SATULAA TEKEMÄTTÄ VIRALLISTA RUNGONTARKASTUSTA! ESIM. SATULAN SOVITUSTILANTEEN VUOKSI SATULAA EI VOI SANOA TARKASTETUKSI. MIKÄLI OLET OSTAMASSA RUNKOTARKASTETTUA SATULAA, SIITÄ TULEE LÖYTYÄ TOSITE !

SATULAN ETU- JA TAKAKAAREN OMPELEET
Satulan etu- ja takakaaren ompeleilla takuu on 12kk. 
Mikäli ommel purkautuu 12kk sisällä viimeisimmästä huoltopäivästä, ompelemme kaaren kiinni veloituksetta. 

VASTIHIHNOJEN OMPELEET
Vastinhihnojen ompeleilla takuu on 12kk.
Mikäli ommel purkautuu tai löystyy 12kk kuluessa viimeisimmästä huoltopäivästä, ompelemme vastimen uudelleen paikalleen veloituksetta.  Takuu EI koske ommelta, joka on mekaanisen rasituksen vuoksi kulunut pois. 

Takuu ei koske tilanteita, joissa
– vastinten rei’itys ei osu kohdalleen verrattuna vanhaan vastimeen, jota ei ole vaihdettu.
– kyseessä on ns. helppokäyttöinen balanssivastin (asiakas voi säätää tarranauhalla tai liukusäädöllä).
– kyseessä on ommellen säädettävä balanssivastin, jota on säädetty huollon jälkeen.
– vastinhihnat on pehmitetty rasvalla/öljyllä ja ne ovat venyneet eri mittaisiksi.
– satula vaihtaa hevosta. 

VASTIHIHNOJEN PIILOVIRHEET
Nahan piilovirheiden osalta takuu on 4kk. 
Joskus nahassa saattaa olla arpia, jotka ovat sen verran hyvin parantuneet, ettei niitä silmällä näe ennen kuin hihnaa rasitetaan ja siihen tulee repeämä arven kohdalle. Tällaisten piilovirheiden varalle on takuu, joka on 4kk, mutta tällaiset virheet tulevat ilmi yleensä jo ensimmäisten käyttökertojen aikana. Takuu ei ole voimassa, mikäli havaitaan, että vastimia on öljytty tai rasvattu liikaa, niin että ne ovat pehmenneet liikaa sen vuoksi. Takuu ei myöskään korvaa revenneitä vastinhihnoja, mikäli ne ovat selkeästi revenneet normaalista poikkeavien voimien vuoksi (esim. hevonen jää satulastaan kiinni ovenpieleen). 

satulan toppaus

TÄYS- TAI OSATOPPAUKSEN TAKUU
Täys- tai osatoppauksen takuu 2+1kk. 
Jos satulassa on toppaukseen tullessaan kovat, muhkuraiset tai litistyneet toppaukset, voi olla, että satula ei välttämättä täysin istu uudessa toppauksessaan. Huomioitavaa kuitenkin on, että toppaus pehmenee vielä käytössä, joten ensimmäisten ratsastuskertojen aikana ei kannata huolestua. 

Jokaisen satulan täys- tai osatoppaukseen kuuluu yksi hintaan sisältyvä täydennystoppaus 2kk aikana toppauksen valmistumisesta. Tänä aikana toppausta on suositeltavaa ja mahdollista säätää veloituksetta kerran, riippumatta siitä, onko satula toppaajan toimesta sovitettu vai ei. Valitettavasti tämän pidempää toppaustakuuta sopivuuden osalta emme voi antaa, sillä hevosen selkä voi muuttua jopa takuuaikaa lyhyemmällä aikavälillä. Toppausta on tottakai mahdollista säätää myöhemminkin, mutta silloin se ei ole enää toppauksen hintaan kuuluva palvelu. 

Kun satula on asianmukaisesti ajallaan käytetty hintaan kuuluvassa täydennystoppauksessa, sille annetaan yksi (1) lisäkuukausi takuuta. Lisätakuun aikana huolletaan mm. vielä täydennyksen jälkeen ilmenneet istuuvuden hienosäätö.

Kaikki toppaustakuu raukeaa, mikäli:
– satulaa ei ole tuotu asianmukaisesti 2kk sisällä toppauksesta täydennystoppaukseen.
– satulaa on säilytetty telineessä, joka on painanut paneeliosia.
– satula on saanut kosteutta ja villa on homehtunut ja kosteuden vuoksi paakkuuntunut.
– joku muu kuin täystoppauksen tehnyt henkilö on muokannut toppauksia tai lisännyt toppaukseen sinne kuulumatonta materiaalia. 

Toppaustakuu ei myöskään koske tilanteita, joissa
– satula ollut lähtökohtaisesti selkeästi liian tyhjä paneeleistaan ja täystoppauksen jälkeen se on saanut normaalit, runkoa myötäilevät toppaukset ja on hevoselle liian kapea. 
– satula on ollut lähtökohtaisesti topattu liian kovaksi tai jätetty liian tyhjäksi tietyiltä kohdin, jolloin se uudet, runkoa myötäilevät toppaukset saadessaan ei olekaan enää hevoselle sopivan mallinen (esim. satula topattu suoraksi täyttämällä takaosa kovaksi ja toppauksen myötä satula osoittautuukin malliltaan kaarevammaksi). 
– hevonen on radikaalisti muuttunut muodoiltaan (=lihasmassan muutos, lihavuuskunnon muutos, nuoren hevosen kasvu) ja satula ei ole enää siitä syystä sopiva.

Huomioithan myös sen, että kun satulan sopivuutta säädetään toppaamalla, kyse on milleistä. Esimerkiksi kaarevasta satulasta ei voida topata suoraa tai liian kapeaa satulaa ei voida tyhjentää niin paljoa, että siitä tulisi sopiva. Lisäksi huonossa toppauksessaan olevan satulan sovittaminen ei ole järkevää, koska satulan malli saattaa muuttua, kun se saa runkoa myötäilevät, tasaiset toppaukset.